Logo
Print this page

Sevgi tahtına oturan sultanlar

Sevgi TahtıSevgi yaşatan bir iksirdir. İnsan sevgiyle yaşar, sevgiyle mutlu olur ve sevgiyle çevresini mutlu eder. Allah insanları birbirine bağlama konusunda sevgiden daha güçlü bir bağ, bir zincir meydana getirmemiştir.

Aslında bizi güçlü kılan anne babamızla aramızdaki bu sevgi bağının sağlam olmasıdır. Anne baba olmak, sorumluluk sahibi olmaktır. Anne baba olmak, ince ve derin düşünmeyi, sabır ve şefkatle hareket etmeyi gerektirir. Anne baba güzellik, mutluluk ve huzur demektir. Anne ve babanın gayretlerini, çocuklarını yetiştirmek için gösterdikleri fedakârca davranan birer hediye olarak görmek gerek. Bir insan dünyadaki mevcudiyetini Rabbine kulluk etmek olarak görmekle başlar; İlk önce insan kendini yetiştirmeli. Eğitimli, kültürlü, doğru sözlü ve iyi kalpli bir insan olabilmek için çocuğuna da içindeki huzuru aksetmeli. Çocuklarımızın zihinlerinde maddenin yer almasına ve bunun esiri olmasına katiyyen izin vermemeliyiz. Bizler büyüyünce birçok şeyi anne babamızdan görerek büyüyor, onların gölgesi altında huzur bulmaya çalışıyoruz. Hayatta bazen zor gerçeklerle yüzleşiyoruz. Bazen de hayatımız tıpkı bir bahar gibi çiçek açıyor, içimizi ısıtıyor, yüzümüzü güldürüyor. Anne baba olmak okadar güzel bir duygu olmalıdır ki çocuk sevgisinden bu küçük dünyada daha büyük bir şey Rabbim vermemiştir. Gelecekte ilk önce kendimi ve güzel yolda yetiştireceğim, ondan sonra da Rabbim nasip ederse bana verdiği o küçük ve temiz ruhlara en gerçek ve doğru yollarda yetiştirmeyi ümit ediyorum. Dünyanın en değereli varlığı çocuklardır. Çocuğa terbiye vermek gerçekten zor. Ama kendimiz kültürlü ve ahlaklı insanlar olarak yaşıyorsak eğer, bunu çocuklarımıza da yansıtlamı onların da bu nimetlerden faydalanmasını sağlamalıyız. Anne baba olmak en kutsal şeylerden biridir. Onları seviyor, onlara saygı gösteriyor ve uğurlarında canımızı veriyoruz. Bir çocuğa sahip olmak, anne baba olmak, çocuk sevgisinden tad almak Rabbimiz tarafından verilen en büyük nimet ve değerdir.

Bugüne kadar her medeniyet birçok kahramanın eseri olmuştur. Bu kahramanlara "sevgi tahtına oturan sultandır" dersek abartmış olmayız. Biz çocuklar ise bu kahramanlara borçluyuz. Bize düşen diğer kuşaklara bunu taşımaktır.YASMİNA MUSTAFOSKA,STRUGA
Zaman.COM.MK

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!