Logo
Print this page

Osmanlı Araştırmalarına Ödül

Makedonya'nın resmi tatil günü  "Az. Kliment Ohridski" vesilesiyle, aynı ismi taşıyan ödül bu yılki sahiplerini buldu.

 

Tarih profesörü Ahmet Şerif, biokimya profesörü Velimir Stoykovski ve akademik Tsvetan Grozdanov, Makedonya meclisinde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Akademik Vitomir Mitevski başkanlığındaki heyet, Şerif ve Stoykovski'ye eğitim ile öğretim alanında, Grozdanov'a ise kültür alanında ödül verilmesini kararlaştırdı.

AA'ya açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Şerif, 35 yıllık çalışmalarının bir eseri olarak bu ödülün kendisi için büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Osmanlı medeniyeti üzerine çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan Şerif, "Osmanlı kaynakları üzerinde çalışmalarım var. Kosova salnamesi, Manastır salnamesi ve Selanik salnamesini Makedonca ve Arnavutçaya tercüme ettim" derken, bu çevirilerin Makedonya müfredatında yer aldığını sözlerine ekledi.

Makedonya Ulusal Tarih Enstitüsünde danışman olarak görev yapan Ahmet Şerif, Türkiye, ABD, Arnavutluk, Bulgaristan ve Arap ülkelerinde bilimsel araştırmalarda bulundu. Şerif, Türkçe ve Makedoncanın yanı sıra, Arnavutça, Arapça, İngilizce ve Almanca çok iyi derecede konuşuyor.

Az. Kliment Ohridski ödülü, eğitim, öğretim, kültür, sanat, sağlık ve sosyal sorumluluk alanlarında uzun yıllar boyunca başarıyla hizmet vermiş kişilere veriliyor.

Last modified onSunday, 14 December 2014 14:02
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!