Logo
Print this page

“Hayal Kahvesi” Kırçova’dan izleyicilerin beğenisini topladı

Makedonya’da 21 Aralık Türkçe EğitimBayramı kutlamaları kapsamında, 20 Aralık’ta Kırçova’da tiyatro gösterisi düzenlendi.

Koço Ratsin Kültür Evinde gerçekleştirilen etkinliğe, Kırçova Belediyesi Meclis Başkanı Kamil Aliu, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB) Başkanı Tahsin İbrahim ve yönetimi, dernek başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Kırçovalı katıldı.

Tiyatro gösterisi öncesi açıklamalarda bulunan MATÜSİTEB Başkanı Tahsin İbrahim, Kırçova’yı Makedonya Türklüğünün merkezi olarak nitelendirdi.

İbrahim, “Bizi birbirimize bağlayan en güçlü bağımız Türkçemizdir. Anamızın ak sütü kadar helaldir Türkçemiz bizim. Dolayısıyla helal olan Türkçemize sahip çıkmamız hem bizim hem velilerin hem de bunun yaşatılması ve yaygınlaştırılması için öğrencilerimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, “Hayal Kahvesi” isimli oyun sergilendi. Meddah tiplemesi, ortaoyunu ve Karagöz ile Hacivat katılımcıların büyük beğenisini toplarken, Cem Karaca tiplemesiyle de söylenen şarkılara eşlik edildi.

Konuşmaların ardından Ankara’dan gelen Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitim Derneği (MÜSSED) Feyzi Alem’in Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, AA’ya yaptığı özel açıklamada, Türkiye’den bir tiyatro ekibinin 1938 yılından sonra ilk kez bu şehre gelmesinden dolayı memnun olduklarını söyledi.

İkiler, “Bizden kilometrelerce uzakta çocuklar Türkçe öğreniyormuş. Bayram havası var. İşte biz de burada bu güzel Türkçenin içinde sizlerle birlikteydik” diye konuştu.

Kırçova’daki etkinlik, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle, MATÜSİTEB tarafından organize edildi.

-21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı

21 Aralık 1944’te Makedonya’da yaşayan Türklerin eğitim haklarını kazandığı gün olarak kaydediliyor.

15 Şubat 2007 yılından itibaren, bu gün Makedonya Türklerinin resmi bayramı olan kutlanıyor. Merkezi kutlamalar yarın Üsküp’te gerçekleşecek.

 

Alıntı: Yeni Balkan

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!