Logo
Print this page

Yahya Kemal Kolejinde Bilim Fuarı düzenlendi

 

Yahya Kemal Koleji tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Bilimi dokun" Bilim fuarı bu yıl da yapıldı. Yahya Kemal Koleji Avtokomonda okulunda düzenlenen ve iki gün süren bilim fuarında, bilim projelerinin yanı sıra kolejde öğrenilen dillerin ve Makedonya'da yaşayan milletlerin kültürlerini daha yakından tanıma adına bu kültürlerin eşya, yemek kültürü ve edebiyat kültürleri de sergilendi.

Çok sayıda misafirin katıldığı açılış programına Gazibaba Belediye Başkanı Toni Traykovski da katıldı. Traykovski, Kolejin sunmuş olduğu kaliteli eğitimin önemine dikkat çekerek, "Günümüzde kalitetli eğitim ihtiyaçtır. Yahya Kemal Koleji de bu eğitimi vermektedir. Bununla beraber burdaki bir ihtiyacı gidermiş olmaktadır. Ayrıca düzenlediği faaliyetlerle mutat ve geleneksel haline getirdiği fuarlar çerçevesinde bütün belediyelerle işbirliği halindedir" dedi. Selamlama konuşmasını yapan Yahya Kemal Koleji Avtokomanda Okulu Müdürü Kemal Yıldız, fuarın öğrencilerin gelişimi açısından çok büyük önem arz ettiğini ve aynı zamanda çok ilgi gördüğünü ifade etti.

"İki gün süren bilim fuarında, ilk önce bilim fuarını açılışını yapacağız ve akabinde Deyan Dimovski kimya yarışmalarının tanıtımını olacak. Çok vaktimiz olmayışımızdan dolayı bu iki aktiviteyi arda arda koyma mecburiyetindeydik. Bildiğiniz gibi Kolej hem hemen her dalda aktivite yapmaktadır" diyen Yıldız, "Bilimi Dokunun" fuarın asıl amacı da bizim sahip olduğumuz teknik ve donanımları tanıtmak ve bunları diğerleriyle paylaşmaktır. Umarım siz de bugün göreceklerinizi diğerleriyle paylaşırsınız" diye ifade etti. "Bilimi Dokun" motolu fuarında Yahya Kemal Koleji öğrencileri bilim dalında değişik deneyler matematik, fizik, kimya ve bilgisayar biliminden farklı kültürel projeleri sergilediler. Öğrenciler ayrıca ziyaretçilerden yönelmiş olan soruları da cevapsız brakmadı.AHMET OSMANİ,ÜSKÜP

Last modified onFriday, 31 October 2014 22:19
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!