Logo
Print this page

Kadire Sali Vrapçişte’nin Sevinci Oldu..

Vrapçişte İlkokulu öğrencilerinden Kadriye Sali, Eskişehir'de gönüllü eğitimciler derneği tarafından düzenlenen Türk dünyası bilim olimpiyatlarında yer aldığı sandalye projesi ile birinciliği kazanarak büyük bir başarı elde etti. Sali'nin projesi ile birlikte elde ettiği başarı bu alanda Vrapçişte ilkokulunun ilk başarısı oldu. Büyük bir gayret ve disiplinli çalışma sonucu başarıya ulaşan Kadriye Sali ile ve bu süreçte kendisini büyük destek veren öğretmeni Ümit Süleyman ile çok amaçlı sandalyesini ve başarı hikayesini konuştuk.

Kadriye Sali, “Hayallerimin peşinden koşmaya devam edeceğim...”

Sali, öğretmenleri tarafından böyle bir yarışmanın olacağını haber aldıktan sonra ciddi bir şekilde çalıştığını ifade etti. Sandalye fikrinin nereden geldiği ve proje süreci hakkında konuşan Sali, “ Yarışma haberini müdür beyden aldıktan sonra hemen işe koyulmaya başladım. Projede uyguladığım sandalye fikri bir gün okula geldiğimde arkamda ağırı hissettikten sonra geldi. Nasıl daha rahat oturabilirim ve kitap okuyabilirim sorularına cevaben bu sandalye ortaya çıktı.

Aslında daha önceden aklımda bu fikir vardı, fakat proje ile birlikte bunu hayata geçirme fırsatını yakaladım.” dedi. Yarışmada birinci olmayı beklemediğini belirten Sali, projesinin birinci olduğunun açıklanmasının ardından büyük sevinç yaşadığını ifade etti. Gelecekle alakalı planları hakkında da konuşan Sali, bundan sonra bu türden yarışmalara katılmak istediğini ve hayallerinin peşinde koşmaya devam edeceğini belirtti. Sali, projesinde yer alan sandalyenin insanlığa önemli bir katkı sağlayacağını ve ileriki dönemde bu sandalyenin firmalar tarafından üretileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

 

Vrapçişte ilkokulu Türkçe öğretmenlerinden Ümit Süleyman;

 

“Kadriye projeyi ciddiye alan öğrencilerden bir tanesiydi”

 

Söz konusu yarışmaya 4 bini aşkın başvurunun yapıldığının altını çizen Ümit Süleyman, projelerinin yarışmada ilk etapta ilk yüze girerek Eskişehirde yapılan finallere katılmaya hak kazandığını ifade etti.

Süleyman, “Bu yarışma ilk önce Bakanlık tarafından bize duyuruldu. Makedonya olarak, Kalkandelen, İştip, Prilepe ve Vrapçişte’den toplam dört okul katıldı. Biz yarışmada projemizle hem tasarım hem de buluş alanında başvuru yaptık ve projemiz tasarım alanında ödül kazandı.Okul olarak böylesine bir yarışmada başarı kazandığımız için çok mutluyuz” dedi.

Yarışma duyurusunun yapılmasının ardından öğrencilerin verdiği tepkilere de değinen Süleyman şu ifadeleri kullandı.

“Öğrencilerin yarışmaya olan ilgileri ilk başta yüksek seviyedeydi ve gelip bize projeleri ile alakalı danışıyorlardı. Fakat, zaman içinde çocukların ilgisinde düşüş yaşandı. Kadriye ise bu işe kendini veren öğrencilerimizdendi. Kendisi hiç yılmadan projesi hakkında çalışmaya başladı, hep bizimle istişarelerde bulundu. Ben de bu konuda olabildiğince yardım ettim. Yarışma sonunda önemli bir başarı elde ettik “

Vrapçişte halkı Kadriye ile gurur duyuyor....

Kadriye Sali’nin yarışmada elde ettiği başarı sadece eğitim gördüğü okulun değil, Vrapçişte halkının sevinci ve mutluluğu oldu. Bu durumun diğer gençleri de olumlu etkileyeceğini belirten Süleyman, ” Kadriye’nin elde ettiği bu başarının ve insanların takdirini toplamasının gençlerin diğer projelerde daha etkili çalışmalarına yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

 

Alinti: Zaman Makedonya

A10N

Last modified onFriday, 07 November 2014 14:51

Image Gallery

{gallery}2108{/gallery}
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!