Logo
Print this page

Makedonya'da Türkçe etkinlikleri

Makedonya'da 21 Aralık "Türkçe Eğitim Günü Milli Bayramı" kutlamaları çerçevesinde bugün başkent Üsküp'te, "Balkan Türklerinin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu 2. uluslararası sempozyum düzenlendi.

Sempozyuma, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Milletvekili Murat Mercan, Bulgaristan'dan HÖH Milletvekili Ahmet Hüseyin ile Kosova'dan TDP Milletvekili Müferra Şinik ve çok sayıda akademisyen bildiri sundu.

MATÜSİBET (Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği) Başkanı Süleyman Baki'nin sempozyumun açılışında katılımcıları selamlamasından sonra, Makedonya Türk Devlet Bakanı Hadi Nezir ile Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Dr. Kenan Hasip, Türkçe Eğitim Günü Milli Bayramı'yla ilgili birer kısa konuşma yaptı.

Sempozyumun birinci bölüm çalışmalarını yöneten Üsküp Büyükelçisi Arsan Hakan Okçal, açılış konuşmasında Makedonya ile Türkiye arasındaki üst düzeyde ilişkilere değinerek, Türkiye'nin Makedonya'ya her alanda verdiği desteğin süreceğini belirtti.

21 Aralık Türkçe Eğitimi Günü Milli Bayramı dolayısıyla yarın Üsküp'te yapılacak kutlamalara, TBMM Başkanı Köksal Toptan da beraberindeki parlamento heyeti ile katılacak.

Türkiye'de 1 Kasım 1928'de yapılan harf devriminin, Makedonya Türklerinin eğitimde 21 Aralık 1944'de uygulanmaya başlaması dolayısıyla bu tarihi gün 2007'de, Türk Demokratik Partisi'nin önerisiyle Bayramlar Yasası çerçevesinde Türk toplumunun Milli Bayramı olarak kabul edilmişti.

Last modified onMonday, 20 April 2009 14:21
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!