Logo
Print this page

Türk Telekom ve Turkcell'in Makedonya yarışı

Turkcell  ve Türk Telekon Makedonya GSM şirketi Cosmofon'u almak için teklif verdi. İki şirket de bu alım arzularını bugün borsaya bildirdi.
Turkcell'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirketin yüzde 100 oranında dolaylı iştiraki olan Beltur vasıtasıyla, Cosmofon ve Germanos Telekom Ad Skopje  şirketlerinin hisselerinin yüzde 100'ünün satın alınması için, şirketlerin ana hissedarları olan Yunanistan kökenli operatör OTE'ye 29 Haziran 2009 tarihine kadar geçerli olmak üzere bağlayıcı teklif verdiği bildirildi.

 

Türk Telekom da Makedonya'daki GSM operatörü Cosmofon ihalesi için nihai teklifini sundu. Türk Telekomünikasyon'dan İMKB'ye gönderilen yazıda, şirketin, 17 Aralık 2008 tarihli özel durum açıklamasıyla bağlayıcı olmayan bir ön teklif sunduğunu duyurduğu hatırlatılarak, Cosmofon'un satışına ilişkin düzenlenen ihaleye nihai teklifin de verildiği belirtildi. Yazıda, Makedonya'da mobil telekomünikasyon hizmetleri veren Cosmofon'un, hisselerinin tamamının Yunanistan sabit hat operatörü OTE'ye ait olduğu kaydedildi.

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!