Logo
Print this page

Kamu Kurumları Artık Daha Verimli Çalışıyor

Uzmanlar, etkin bir kamu yönetimi idaresinin, yatırımları artıracağı ve ekonomiyi olumlu etkileyeceği noktasında hemfikir. Geçtiğimiz dönem içerisinde çok sayıda kamu kuruluşu, kamu işlerinde birçok yenilik gerçekleştirdi. İşlevselliklerini artıran kamu idareleri, verimsiz harcamaları azaltarak, hizmet kalitelerini arttırdılar. 

 

 Kamu hizmetlerindeki kalitenin artırılması noktasında Merkezi Kayıt Sicil ve Vergi İdaresi Başkanlığı önemli adımlar atan kurumlar arasında. Merkezi Kayıt Sicil kurumu, iş hacmini artırmak amacıyla, müşterilerine yönelik elektronik hizmetler vermeye başladı. Şirket kaydı, şirket kayıt işlemlerinin takibi, şirketle ilgili belgelerin ibrazı gibi konularda işlemler kolaylaştırıldı.

Bu yenilikler hem merkezi kayıt sicilindeki kuyrukları azalttı hem de iş verimliliğini artırdı. Merkezi Kayıt Sicil Müdürü Andrea Popovski, “Hizmet yelpazemizi genişletmemiz bizim için önemli bir gelişme oldu. Bu çalışma ile hem hizmet hacmimiz arttı hem de vatandaşlar beklemekten kurtuldu. Bu ve benzeri çalışmalar ileride de devam edecektir.” dedi. Kamu hizmetlerine yenilik getirmeye hazırlanan bir diğer kurum da Vergi Dairesi Başkanlığı olacak. Vergi Dairesi gerek gerçek gerekse de tüzel kişilere yönelik vergi ödeme kolaylığı sağlayacak. Tüm vergi işlemlerinin elektronik ortamda internet vasıtasıyla yapılması hususunda en kısa zamanda vatandaşa yeni kolaylıklar sağlanacak.

 

 

Alıntı: Zaman Makedonya

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!