Logo
Print this page

Atatürk, Ölümünün 76. Yıldönümünde Üsküp'te Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçiliği, bu yılki 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü anma törenini köklü Tefeyyüz ilkokulunda gerçekleştirdi.

 

Anma töreninde, T.C. Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ve büyükelçilik personleinin yanı sıra, Devlet Bakanı Furkan Çako, TDP Genel Başkanı ve  milletvekilleri Kenan Hasipi ve THP Genel Sekreteri ile milletvekili Enes İbrahim, TMBH Genel Başkanı Erdoğan Saraç, THP Genel Başkanı Adnan Kahil, TİKA Üsküp Program Ofisi Koordinatörü Teoman Tiryaki, işadamları, öğretmenler ve diğer davetliler yer aldı.

Anma programı, saat 09:05'te bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

 

Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, burada yaptığı konuşmada beş asırdan uzun bir süredir aynı tarih ve coğrafyayı paylaştıkları dost ve kardeş Makedonya'da gerçekleştirilen törenin ayrı bir önemi olduğuna vurgu yaptı.

Atatürk'ün gençlik yıllarını geçirdiği ve Cumhuriyetin kurucu ilkelerinin ilk tohumlarının Makedonya'da filizlendiğine dikkat çeken Şölenil, "Bu nedenle bugün muasır medeniyetler arasında yerini almış olan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, kahraman asker ve ilk Cumhurbaşkanımız Atatürk'ün gençlerimize yaşadığımız bu dinamik çağda geleceğe kararlılıkla ve güvenle bakmaları için ilham kaynağı olmasını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Tefeyyüz ilkokulu müdürü Osman Emin okul olarak Atatürk'ün gösterdiği yolda yürüdüklerini söylerken, "Bizler, Atatürk'ün ümit ettiği o gençliği yetiştirmeye çalışıyoruz. Biz Tefeyyüz okulu olarak, Atatürk'ü anlamak ve fikirlerini yol edinip çok çalışmak, ona duyulan saygı ve sevginin anlatılmasında son nokta olduğumuzu da biliyoruz" dedi.

 

Konuşmaların ardından Tefeyyüz ilkokulu öğrencilerinin hazırladığı şiir, düzyazı ve "Atatürk için ne dediler" konulu program katılımcılara sunuldu.

 

Alıntı: Yeni Balkan Gazetesi

Last modified onThursday, 13 November 2014 21:14
Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!