Logo
Print this page

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Şölendil, Çayır Belediyesini Ziyaret Etti

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, bugün resmi ziyaretleri kapsamında Çayır Belediyesinin ziyaret etti.

 

Belediye Başkanı İzet Meciti'yle görüşen Büyükelçi Şölendil, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Büyükelçi Şölendil, "Biz Türkiye olarak, Makedonya'yla Üsküp'le çarşıyla, ekonomik ve ticaret dahil olmak üzere her alanda ilişkilerimizi daha da geliştirmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında bu yılki ticaret hacminin 400 milyon dolar civarında olduğunu ve bunu yeterli görmediklerini söyleyen Büyükelçi, "En kısa zamanda hiç değilse 1 milyar dolarak çıkartmayı hedefliyoruz" dedi.

Türk şirketlerinin Makedonya'da yatırım yapmaya sıcak baktığını kaydeden Büyükelçi Şölendil, "Şu an da zaten burada bazı büyük Türk şirketleri çeşitli yatırımları yapmış durumdalar. Önümüzdeki dönemde özellikle üretim alanında birçok Türk şirketi de buraya gelerek yatırımları arttırmayı planlıyor ve biz de bunları teşvik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi, Çayır Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Üsküp Türk çarşısının önemine vurgu yaparken, "Çarşı semti tabiatıyla çok uzun yıllar, tarihten gelen köklü bir biçimde ortak bir tarih ve kültürü paylaştığımız bu güzel toprakların çok önemli bir semtidir. Hepimiz için önemli manevi değeri vardır bu semtin. 

Çayır Belediye Başkanı İzet Meciti, ikili işbirliğinin gelişmesi için neler yapılabileceğini konştuklarını söyledi. Üsküp Türk çarşısının Balkanların en büyük çarşısı olduğuna dikkat çeken Meciti, "Çarşıda 700 dükkanda yaklaşık olarak 10 bin kişi geçimini sağlıyor. Bu yüzden çarşımız sadece tarihi bir eserimiz değil aynı zamanda ekonomik işbirliğinin gelişebileceği bir alan" dedi.

Meciti, bundan sonraki süreçte TİKA başta olmak üzere diğer devlet kurumları ve belediyelerle işbirliklerini geliştirmek hedefinde olduklarını sözlerine ekledi.

Alıntı: Yeni Balkan Gazetesi

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!