Logo
Print this page

Makedonya’ya 305 Milyon Avro Kredi

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası altyapı proejelerinde kullanmak üzere Makedonya’ya 15 yıllık kredi verdi.

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (AİKB) altyapı projeler için Makedonya’ya 305 Milyon Avro kredi verdi. Verilen desteğin 145 Milyon Avrosu Bulgaristan ile demir yollarının bağlantısı için kullanılırken, 160 milyon avro ülke genelinde bölgesel yolların yapımında kullanılacak.

Bulgaristan ile Makedonya’yı bağlayan demir yollarının ikinci fazına geçilerek Belyakovtse- Kriva Palanka (Erği Dere) yaklaşık olarak 34 kilometrelik bölümünün tamamlanması bekleniyor. 

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Zoran Stavreski, dün yaptığı açıkalamda alınan kredi ile Gradsko-Pirlep, İştip-Koçana, Ohri-Peştani, Struga-Trebenişta arasında hızlı yollar inşa edileceğini ifade etti.   

Stavrevski,  AİKB tarafından çok iyi şartlarda alınan kredinin 15 yılda iade edileceğini ifade ederken, 4 yıl bekleme süresi ile yüzde 1.5 faizle verilen kredinin Makedon ekonomisinin iyi prespektiflerinin delili olduğunu söyledi.   

Bu projeler ile inşaat sektörünün canlanması ve dört şeritli yollarla Makedon ekonomisinin de daha rekabetçi olacağı ifade edilmekte. 

AİKB verilerine göre banka Ağustos 2014’e  kadar Makedonya için 92 proje için 1 miyar 211 milyon avro yatırım yaptı.   

Bunlardan % 53’ü altyapı, % 26’sı enerji , % 13’ü finans sektörü ve % 8’zi endüstrü, ticaret ve tarım projeleri için ayrılmış durumda. 

 

 

Alıntı: Yeni Balkan Gazetesi

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!