Logo
Print this page

Lucas Neill Cim Bom'da

Lucas Neill

Galatasaray'ın dünkü idmanı pür neşe içinde geçti. 75 dakika sürmesi planlanan çalışmayı, futbolcular kendi istekleriyle yarım saat daha uzatıp antrenmana devam etti.

Galatasaray ara transferin ilk bombasını patlattı, Everton'un Avustralyalı savunma oyuncusuyla 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

FANATİK’in dün tüm Türkiye’ye duyurduğu Lucas Neill transferi gece geç saatlerde gerçekleşti. Geçtiğimiz hafta sonundan bu yana İngiltere’de çalışmalarını sürdüren Başkan yardımcısı Haldun Üstünel ile futbol şube sorumlusu Murat Yalçındağ, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’la bonservis konusunda anlaşmaya vardıktan sonra Avustralyalı savunma oyuncusuyla 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Bu transfer karşılığında Everton’a 800 bin Pound (yaklaşık 2 milyon TL) bonservis ücreti ödeneceği öğrenildi. Bu sezon Avrupa kupalarında forma giymeyen Neill, Galatasaray’ın Avrupa Ligi maçlarında da görev yapabilecek. Üstünel-Yalçındağ ikilisinin Neill’i ikna etmek için vatandaşı Harry Kewell’dan da yardım aldıkları ve iki futbolcunun telefonda yaptığı uzun görüşmenin ardından transferin olumlu sonuçlandığı ifade edildi. Kewell’ın; Galatasaray, İstanbul ve Türkiye ile ilgili olumlu sözlerinin, savunma oyuncusunun teklifi kabul etmesinde önemli rol oynadığı ortaya çıktı.

Raşit Altun

Neill’in kariyeri
9 Mart 1978’de Sydney’de doğdu. Avustralya’da Wakehurst Tigers ve Manly United altyapılarında oynayan Neill, Avustralya Spor Enstitüsü’nde okudu. 1995’te İngiltere’den Millwall’a transfer oldu. 2001’de Blackburn’e geçti. Avustralyalı, Şubat 2007’de West Ham’a transfer oldu. İki sezon West Ham’ın kaptanlığını yapan Neill, bu sezon Everton’a transfer oldu.

Mini yorum

İstikrarlı ve sağlam
Herşeyden önce devre arasında transfer yapmanın bazı sakıncaları vardır. Çok incelemeden ve fizibilite çalışması yapılmadan alınmak zorunda kalınan bir futbolcu beklenen katkıyı sağlayamayabilir. Ama Lucas Neill için böyle bir durum söz konusu olamaz. Çünkü Galatasaray bu futbolcuyu uzun zamandır takip ediyor. Sezon başında Avustralyalı stoperi, bedelsiz bir şekilde Everton’a kaptırdı. Savunmadaki problemi çözmek adına takviye için ismi geçenler içerisinde en mantıklı aday olarak 31 yaşındaki oyuncu gözüküyor. Neill 10 sezondur Premier Lig’de forma giyiyor. Bu süreç ona bir savunma oyuncusu için çok önemli derecede deneyim kazandırmış durumda. Zaten Galatasaray savunmasında da olgun bir toparlayacının eksikliği hissediliyor. Top tekniğinin çok iyi olduğu söylenemez ama top kesmede usta. Ayrıca savunmanın sağında oynayabilmesi dolayısıyla da akılcı bir alternatif olma özelliğine sahip. İstikrarlı ve sağlam bir tercih. Tecrübesi ve birikimiyle önemli katkı sağlayacaktır.

Kaan Bora

 

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!