Logo
Print this page

Çede Filipovski ilköğretim okulunun onarılan binası hizmete verildi

 
Makedonya Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanı Pero Stoyanovski, Vrapçişte?nin "Çede Filiposki" İlköğretim okulunu ziyaret etti.

 

  Nisan 2008 sonunda temelleri atılan yeni okul binasının inşaat çalışmalarını yerinde görüp değerlendirme ve aynı yılın Temmuz/Ağustos aylarında Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından onarılan eski okul binasının hizmete sunulması amacıyla Vrapçişte'ye giden Bakan Stoyanovski, Okul Müdürü Sami İslamoğluyla birlikte onarılan okul binasının açılışını yaptı. Açılış törenine, Devlet Bakanı Hadi Nezir, TDP Genel Başkanı ve Milletvekili Dr. Kenan Hasip, Vrapçişte Belediyesi temsilcileri, Eğitimi Geliştirme Bürosu temsilcileri, Eğitim Müfettişleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda misafir katıldı. Açılış töreninde konuşan Okul Müdürü İslamoğlu, okullarında iki yıldan bu yana devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. İslamoğlu, 2008 yılı içerisinde eski okul binasının onarıldığını ve yeni bir okul binasının yapıldığını ifade ederek, bu çalışmaların sonuçlanmasıyla, Vrapçişte okulunun Makedonya?nın en iyi okulu olacağını, hatta Makedonyadaki tüm okullara model olabileceğini ifade etti. 2009/2010 eğitim öğretim yılında Vrapçişte okulunda eğitimin bir devrede yapılacağını, derslerin en çağdaş araç ve gereçlerle donatılıp, çağımıza yakışır bir biçimde eğitimin yapılması için tüm koşulların sağlanacağını ifade eeden İslamoğlu, Eğitim Bakanından, Vrapçişte için büyük önem arzeden spor salonunun inşaatının en kısa zamanda başlatılmasını talep etti. Vrapçişte'de sosyal hayatın adeta söndüğünü vurgulayan İslamoğlu, sağlıklı bir hayat için sporun çok önemli olduğunu bu nedenle bir spor salonuna ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Gençlerimiz hayatlarının en verimli oldukları bu çağlarında sporla uğraşmalı. Boş zamanlarını spor yaparak değerlendirmeli. Bu nedenle Bakandan spor salonunun inşaatı için destek talep ediyoruz" dedi.

Eğitim ve Bilim Bakanı Pero Stoyanovski yaptığı konuşmada, Vrapçişte okulunda yapılan çalışmalardan son derece memnun olduğunu, okul müdürü Sami İslamoğlu?nun, eski okul binasının onarılması ile yeni bir okul binasının inşa edilmesi doğrultusunda verdiği olağanüstü mücadelesinden ve önümüzdeki dönemlerde hayata geçirmeyi düşündüğü projelerden dolayı kendisini kutladığını söyledi. Bakan Stoyanovski, Vrapçişte okulunda spor salonunun yapılmasının öngörüldüğünü, bu nedenle salonun inşaat çalışmalarının en kısa zamanda başlatılması için Eğitim ve Bilim Bakanı olarak elinden geleni yapacağını ifade etti. "Çede Filipovki" İlköğretim okulu öğrencileri tarafından hazırlanan folklor gösterileri ve türkülü program kapsamında Okul Müdürü İslamoğlu Bakan Stoyanovski'ye bir plaket takdim etti. Vrapçişte, Zaman

Telif Hakkı 2005-2015 © Vrapciste.COM. Vrapçiştenin Resmi Web Sitesi!